A Fidesz 5 főbűne Heves megyében

A Fidesz 5 főbűne Heves megyében

Nem csak helyi, hanem országos botrányok helyszíne is volt a közelmúltban Heves megye, és mindegyik mögött a Fidesz kisebb, vagy nagyobb, de mindenképpen aljas húzása állt. Visonta, Gyöngyöspata, Hatvan: kezdjük is a listát.

1. Heves szégyene Szabó Zsolt, a hatvani közbeszerzési kisgömböc

Szabó Zsolt viselt dolgairól a fideszes korrupciókat sorra leleplező Hadházy Ákos csak ennyit mondott:

Ennél nem lesz egyértelműbb, kívülről bizonyítható esete annak, amikor egy fideszes országgyűlési képviselő aktívan részt vesz egy közbeszerzések elcsalására kialakított hálózat szervezésében.

Úgy látszik, most már a rendőrség is így gondolja, mert a hatvani közbeszerzési kisgömböc ellen csalás alapos gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

2. A saját városát szívató képviselő

De Szabó nem csak a korruptságáról híresült el. Amit Kocsis Máté kicsinyes bosszújának köszönhetően a nyáron Józsefváros és Ferencváros átél, ugyanazt pár évvel korábban megtapasztalhatta Hatvan is. Fontos különbség viszont, hogy amíg Kocsis azért szívatja az általa elvileg képviselt kerületeket, mert ellenzéki polgármestereket választottak, Hatvan végig fideszes maradt. Szabó Zsolt képviselő azért rágott be városára, mert szintén fideszes utódja a polgármesteri székben nem akart a csicskája lenni. Horváth Richárd polgármester kirúgta Szabó beépített emberét, mire Szabó, aki a képviselőség mellett a Fidesz megyei elnöke, és államtitkár is volt, bosszúból elintézte, hogy elkaszálják Hatvan szinte összes uniós pályázatát, és tett arról, hogy a következő választáson már más legyen a kormánypárt polgármester-jelöltje.

Na ez a jellemóriás képviseli Hatvant a mai napig a Parlamentben. Mit mondjunk, nem lóg ki a Fidesz-frakcióból.

3. A Mátrai Erőmű esete, avagy közpénzből magánvagyon négy lépésben

Így halmozz fel több milliárdos magánvagyont közpénzből

  1. Megveszed a nyereséges céget hitelből.
  2. A cég fejlesztésre félretett vagyonából kifizeted a hitelt (már itt nullán vagy).
  3. A cég összes maradék vagyonát kiveszed osztalékként (ez már tiszta haszon).
  4. A kifosztott, és immár veszteséges céget felajánlod az államnak, amely „nemzetgazdasági érdekből” meg is veszi, és magasabb árat fizet érte, mint amennyiért te vetted.

Na ezt játszotta el Mészáros „Stróman” Lőrinc és a kormány a visontai erőmű kapcsán. Van kétsége bárkinek is ezek után, hogy ki a végső haszonélvezője az ügyletnek? Szél Bernadett független országgyűlési képviselő különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérlete miatt feljelentést is tett, de persze a Polt-féle ügyészség tette a dolgát, és bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást.

4. Nem csak kifosztják az országot, de mérgezik is

Jellemző arra, hogy Mészáros milyen gazdája volt a nevén lévő Mátrai Erőműnek, hogy tavaly novemberben többször is az egészségügyi határértéket százsorosan meghaladó veszélyes anyagokkal mérgezték az Erőmű víztározóját, és vele a környéket meg az Erőmű dolgozóit, akik torok- és szemviszketésről, valamint fejfájásról számoltak be, meg arról, hogy elszíneződött a zsebükben a fémpénz. A legszégyenletesebb az, hogy ehhez a hatóságok is segédkeztek, megpróbálták előbb eltitkolni majd elbagatellizálni a történteket. Egyedül annak köszönhetően ismerjük az adatokat, hogy Greenpeace kiperelte tőlük.

5. Kormánypogrom, mint kormányprogram

2020-ra a NER eljutott oda, hogy már a saját állampolgárai ellen is uszít.

A gyöngyöspatai roma fiatalokat 2017 előtt elkülönítve oktatták, rosszabb körülmények között, mint a többségieket. A jövőjüket, a kitörési lehetőségeiket vették el tőlük ezzel. Egy jogerős bírósági ítélet szerint emiatt kártérítés jár nekik. Ebben látta meg lehetőséget a folyamatos ellenségkeresésben lévő vámpírkormány, hisz a migránsozás migránsok hiányában már kifulladóban volt. Előbb csak Horváth László, a helyi fideszes országgyűlési képviselő nevezte ezt az ítéletet igazságtalannak, de hamarosan beleállt a kormány is: még törvénybe is iktatták, hogy nem akarnak fizetni. Maga Orbán Viktor is jól körülhatárolható etnikai csoportokról beszélt a rádióban, akik Soros szervezetek segítségével akarnak munka nélkül pénzhez jutni. Rögtön rittyentettek egy nemzeti konzultációt is, más, szintén cigány-ellenes hangvételű kérdésekkel kiegészítve pl. a börtönkártérítésekről. Szokás szerint összemosták a szezont a fazonnal. Csak a járvány kitörése söpörte el ezt az aljas kampányt, amely alig 11 évvel a rasszista sorozatgyilkosok ámokfutása után lényegében célkeresztet tett a cigányság homlokára.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.14

A fideszes csicskaképzés megy, a tanárok meg hullanak, ez Orbánország ma

A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról is tud, akik egészen biztosan és igazoltan koronavírus-fertőzés miatt haltak meg. Orbán nem védi meg a pedagógusokat, neki másra kell a pénz, például a csicskautánpótlásra és stadionokra.

  • 2020.10.12

Ha csak egy cikket olvasol el az időközi választásról, ez legyen az

A hétvégi időközi választáson óriási lépést tettek a szabadságszerető magyarok Orbán Viktor leváltása felé. Az összefogás működik, és 2022-ben a győzelmet is elhozza majd a köztársaságpárti erőknek.

  • 2020.10.11

5 fideszes mondat, amitől neked is ökölbe szorul a kezed

Összegyűjtöttük azokat a kijelentéseket, amik legjobban megmutatják a Fidesz romlottságát és gátlástalanságát.