Szabálytalanul vette meg Mészárostól a Mátrai Erőművet az állam

Szabálytalanul vette meg Mészárostól a Mátrai Erőművet az állam

Az  adásvételi szándéknyilatkozat formailag hibás, de Matolcsy szemet hunyt felette.

Folytatja az MSZP elnöke, Tóth Bertalan a Mátrai Erőmű adásvétele körüli homály oszlatását. Pár héttel ezelőtt arra talált bizonyítékot, hogy a vámpírkormány feje, Orbán nagy nyilvánosság előtt hazudott az adásvétel időpontjáról.

Népszava most arról írt, hogy Tóth Bertalan szerint szabálytalan az adásvételi szándéknyilatkozat. 

Az MSZP elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy Mészáros "Stróman" Lőrinc cégei az iratot már november 15-én aláírták, mint eladók, a vevő MVM aláírása alól viszont hiányzik a dátum. Ráadásul a hivatalos bejelentés csak öt nappal később történt meg. Márpedig ez bennfentes kereskedésre adhat alkalmat, hisz tudható volt, hogy a cég tőzsdei értéke az eladás bejelentésétől majd nőni fog.

Tóth Bertalan ezért a tőzsdei felügyelet elnökéhez fordult, aki nem más, mint a Nemzeti Bank elnöke, a számmisztikában erősen jártas Matolcsy György. Orbán balkeze most is használta ezt a tudását, is belelátta az iratba, ami nincs ott: válaszában megírta Tóthnak, hogy az MVM 19-én írta alá a szándéknyilatkozatot, pont egy nappal a bejelentés előtt, tehát nincs itt semmi látnivaló. Hogy ezt milyen varázsgömbből olvasta ki, az rejtély, mert bizonyítékot nem mellékelt.

Az is igen érdekes, hogy szó nélkül átsiklott a formai hiba felett. Pedig máskor, ha érdekeben áll, az abszurdba hajlóan kényes a NER az ilyesmire.

Emlékezetes, hogy a Klubrádió léte azért volt bizonytalan évekig, mert  a rádió frekvenciapályázatának egyik lapjának üres, tehát érdemi információt nem tartalmazó oldalán nem szerepelt aláírás. Márpedig a Médiatanács több jogerős bírósági határozatot is elszabotálva nem akarta így érvényesnek tekinteni.
De hát itt most most Mészáros Lőrinc gazdájának pénze forgott kockán. A közpénzek magánvagyonná átalakítása elé nem mernek akadályt gördíteni a hatóságok.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.22

Költségvetési csalás miatt börtönre ítéltek két fideszes agrárvezetőt

118 ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség annak idején a Gőgös Zoltán (MSZP) által kirobbantott földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások és visszaélések miatt, most többeket el is ítélt a bíróság.

  • 2020.09.22

ATV: szegény Orbán Viktor nem tud ott lenni a Szuperkupa-döntőn

A miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt - közölte a televízióval a miniszterelnök táskahordója, a mindig tettrekész Havasi Bertalan.

  • 2020.09.22

Gábor György az Egyenes beszédben: Gyurcsány Ferenc felkért egy munkára

Korábban a csicskasajtó azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal találkozott egy étteremben. A volt miniszterelnök Gábor György filozófussal beszélgetett, természetesen nem a volt fideszes oligarchával. Az is kiderült, hogy miért.