Ártatlannak vallja magát a maffia bűncselekményekkel vádolt fideszes Simonka

Ártatlannak vallja magát a maffia bűncselekményekkel vádolt fideszes Simonka

Közel másfél milliárd forintot csalhatott el társaival, mégis a mai napig tagadja minden egyes bűnét Viharsarok fideszes képviselője, Simonka György. A fideszes maffiózó, Dél-Békés egykori hűbérura hosszú börtönévekre számíthat, ha van igazság Magyarországon.

Megkezdődött Simonka György büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken, az országgyűlési képviselőt 32 társával együtt vették elő. Ha beismeri bűneit, 850 milliós vagyonelkobzással és 8,5 év börtönnel büntetnék – de nem teszi. 

Megkezdődött az elmúlt 30 év egyik legnagyobb fideszes maffiózójának pere. 
 

1000 és 400 millió forint: Ennyit csalhatott el Simi és köre

A vád szerint Simonka György és társai 2009 és 2015 között 1,4 milliárd forintot csaltak el egy bűnszervezetben. Arra specializálódtak, hogy a zöldség-gyümölcs termelői csoportok által igényelhető állami támogatásokat átláthatatlan céghálókon keresztül számtalan trükkel lenyúlják – írja a HVG.

Simi akkor került a képbe, amikor a Voldemort nagyúrként ismert Mengyi Roland, a Fidesz másik maffiózója lebukott a kenőpénzekkel. Mint kiderült, Viharsarok hűbérura hasonló céghálózatot építhetett ki, ahogy még sokan mások a kormánypártból.

Simonka csak tagad

A büntetőper október 13-án kezdődött. A HVG értésülései szerint az országgyűlési képviselő írásbeli vallomását a bíró olvasta fel. Mint elmondta, a média komoly nyomás alá helyezte őt és családját is az elmúlt időszakban, ezért nem tesz szóban vallomást és kérdésekre sem válaszol.

Az írásbeli vallomásból kiderül, hogy a fideszes gengszter minden egyes vádpontot tagad. Többek között a bűnszövetkezet létezését, a túlárazott munkákat, a visszacsurgatott pénzeket. Ezt megkoronázva pedig azt állítja, olyan személyek vallomásán alapulnak a vádak, akik az ügyészséggel kiegyeztek, „a mentesülésük miatt mondták azt, amit kellett”.
 Ügyvédjével, Bánáti Jánossal.

 

Kik még?

A büntetőper vádlottjai között van még Simonka felesége és unokahúga, valamint két országgyűlési képviselő, Kerényi János és Varga Gábor rokonai. Az ügy főszereplőit magánokirat-hamisítás, vesztegetés, ezekre való felbujtás is terhelheti.

Hiába fogadott némaságot Simonka György, Hadházy szerint rengeteg beszédes bizonyíték van ellene, a vádirat egyáltalán nem nullás. Orbán békési csicskája ha nem előbb, akkor utóbb odakerül, ahová minden fideszes tolvaj: börtönbe, jó messze a lopott pénzekből fizetett luxustól.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Karácsony jobban kezeli a válságot, mint Orbán

A budapesti védekezés sikere elsősorban a budapestieknek köszönhető, akiknek többsége betartja az intézkedéseket és vigyáz saját és mások egészségére - írta Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.20

DK: Történelmi mélységekbe zuhan a forint

A Demokratikus Koalíció szerint hiába a közelgő katasztrófa, Matolcsy és Orbán nem vesz tudomást róla.

  • 2020.10.20

Tóth Betalan: A Fidesz-kormány valójában csak szemléli a járvány terjedését

Az MSZP társelnöke szerint a kormány nem csak bénaságból, de önző érdekből sem kezeli megfelelően a koronavírus teremtette válságot. Egyetlen reményünk, ha leváltjuk a kormányt.